yaşam koçluğu çeşitleri

Yaşam Koçluğu Eğitimi son devirde çok rağbetli olan eğitimlerden bir tanesi şekilde karşımıza çıkmaktadır. Liderlik Okulu şekilde yaşam koçu olmak isteyenler için kusursuz bir eğitim hazırladık.

Öncelikle bireyin ya da organizasyonların Koç denilince ne anladıkları ve neler bekledikleri fazla önemlidir. Birçoğumuz "Koç" denilince, ne yiyeceğimizi, ne kadar yiyeceğimizi, yaşam koçluğu  kaç Km yürümemiz gerektiğini bize söyleyen şahıs olduğunu zannediyorduk. Ancak meslek şekilde kabul edilmesiyle Koçluk, gerçek anlamıyla anlaşılmaya başlandı.

Temelde Koçluk saha ile Koç içinde olmazsa olmamaktadır itimat ilişkisine dayanan, Koçluk sahaların ilerlemek istediği konuda Koçun doğru ve güçlü soruları karşısında kendisini ve düşüncelerini duymasını sağlayarak etkili bir farkındalık yolculuğudur. ICF' e (Uluslar Arası Koçluk Federasyonu ) göre; Koçluk piyasa ile ortaklık gerçekleştirerek düşünceleri provoke eden yaratıcı bir süreç.

Öncelikle insanı seven, kişiye yakın olmak isteyen, isteklendirme kaynağını insandan, iletişimden ve yardım etmekten sektör psikolojik anlamda sıhhatli insanlar koçluk yapabilir.

Koçluk bir uzmanlık alanıdır. Tamamen disiplinler arası bir faaliyet şeklidir. Yönetim ve eğitim bilimi, psikoloji, NLP ve bunlara aynı pek birçok İlim ve ilimden faydalanır. Bir koçun yaşamı boyunca eğitime yatırım yapması ve kendini bu alanda sürekli geliştirmeye devam etmesi gerekir. Yaşam Koçluğu eğitimi danışanın kendi belirlediği hedeflere, koçun desteğiyle ulaşması ve sorunlarının üstesinden sadece başına gelmeyi öğrenmesidir. Koçluk bir gelişim ve kendini keşfetme sürecidir. Süreç boyunca danışan, kendisini daha iyi tanır, potansiyelini keşfeder ve hatalarından ders alarak yetkinliklerini geliştirir. Koçluk; var durumundan, daha iyi bir bir duruma ulaşmak arzulayan sıhhatli bireylerle yapılan bir çalışmadır.

Tecrübe Eğitim Kurumları uzmanlık eğitimi ile profesyonel bir koçluk eğitimi alabilir ve koçluğu meslek şekilde yapabilirsiniz.

Kimler Yaşam Koçluğu Eğitimi Alabilir?

Yorumlar

Popüler Yayınlar